Publicaties en Nieuws

D'Ans Keramiek & Mozaïekkunst

NIEUW WERK: GlassArt "Don't Waste Nice Objects".

Voor de serie "Don't waste nice objects" wordt vintage glaswerk gebruikt om nieuwe kandelaars, serveerschalen en tafelstukken te creëren, waardoor de vorm en functie van de originele objecten verandert. Al het glaswerk is handgemaakt en uniek, samengesteld uit individueel geselecteerde elementen. Het benadrukt het concept van circulaire economie en is een combinatie van hergebruik van bestaande glasvoorwerpen en kunst. Bestaand materiaal samengesmeed tot glassculpturen, zonder materiaal verlies of gebruik te maken van nieuwe grondstoffen. Zorgvuldig worden mooie glazen en kristallen voorwerpen gekozen om deze tot een nieuw werk te assembleren.

 

“Don’t waste nice objects”, past uitstekend in het huidige tijdperk waarin producten snel worden weggegooid en we zoekende zijn naar een manier om minder gebruik te maken van grondstoffen waardoor we de aarde uitputten. Mijn doel is om mensen anders te laten kijken naar bestaande voorwerpen. Afzonderlijk lijken ze enigszins zonder waarden maar door ze te bewonderen op hun schoonheid en op een andere manier te verbinden worden het mooie voorwerpen. Deze kunstwerken zijn zeer geschikt om cadeau te geven.

Mozaïek-geitje "Liesje", bracht met de online veiling het hoogste bedrag op. De opbrengst is

geschonken aan de Wilrijkse VZW (W)onderweg die zich inzet voor 16-plussers met een autismepectrumstoornis. Liesje heeft een warm thuis gevonden zoals te zien op de foto in de Gazet van Antwerpen.

Telegraaf 26 juli 2014