Copyright © All Rights Reserved

Ans Pullens

Ans werkt vol passie als beeldend kunstenaar en maakt o.a. werk in keramieken, glas en mozaïek. Zij zoekt de uitdaging in nieuwe technieken en vormen. Met een voltooide opleiding keramiek aan de Academie voor Schone Kunsten en een klassieke opleiding Mozaïek als bagage, zijn er volop ideeën om nieuwe creaties te maken.

 

Het verrassende van klei is de vele richtingen die je kunt inslaan, zowel in vorm als uiterlijk. Dat maakt het materiaal boeiend en daagt je uit ook andere kunstwerken te maken dan gebruikelijk is.

 

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan door anders te kijken naar alledaagse dingen of een uitvergroting te maken van een simpel voorwerp, gewas, dier of mens.

 

Ans leerde de ambachtelijke kunstvorm mozaïek aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Wilrijk (Antwerpen) onder de bezielende leiding van Meastro di Mosaico Gino Tondat. Nam deel aan een aantal workshops van Marco Mezanotta en volgde een portretcursus aan de Internationale Scuola Moaicisti del Friuli van Spilimbergo Italie onder leiding van Carolina Zanelli. Werkte mee aan een aantal grote projecten zoals het vervaardigen van een Haiku mozaïek in marmer samen met ‘atelier Tondat’ en ‘Pro Mosaico International’. Het werk werd onthuld door Europees president Herman van Rompuy en is te bezichtigen op de Bist te Wilrijk, Antwerpen. En aan een mozaïekvloer in het Hoofdkantoor van ZLTO, te 's-Hertogenbosch.

 

Stageproject 2015, restauratie van oude mozaïekvloer in Villanella te Antwerpen.

 

LID VAN:

- Pro Mosaico International

- Nationale Associatie Beeldend Kunstenaars (NABK)

Teamleden Pro Mosaico International

werken aan de Haiku.

Mozaïekvloer ZLTO, 's Hertogenbosch

Stageproject 2015

 

Restauratie van oude marmeren mozaïekvloeren te Antwerpen.

 

 

 

 

 

 

 

Meegewerkt aan het Tapijt voor de Vrede in Veghel tijdens Fabriek Magnifique 2016. Project van Beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk.