Ans

D'Ans Mozaïek & Keramiek

Ans Pullens

Ans werkt vol passie als beeldend kunstenaar en maakt o.a. werk in keramiek, glas en mozaïek. Zij zoekt de uitdaging in nieuwe technieken en vormen. Met een voltooide opleiding keramiek en een klassieke opleiding Mozaïek als bagage, zijn er volop ideeën om nieuwe creaties te maken.


Het verrassende van klei is de vele richtingen die je kunt inslaan, zowel in vorm als uiterlijk. Dat maakt het materiaal boeiend en daagt je uit ook andere kunstwerken te maken dan gebruikelijk.


Voorbeeld hiervan zijn de Ceramic Paintings. Hier zie je een spel van licht en schaduw, ontstaan door de manier waarop de elementen zijn gelegd. Door de verandering van licht gedurende de dag veranderd het werk voortdurend waardoor het blijft boeien. Elementen van keramiek zijn met de hand gevormd en daardoor allemaal anders. Alle elementen hebben dezelfde kleur maar door de verschillende posities waarin ze zijn bevestigd, de lichtval en de stand van waaruit je naar het werk kijkt lijken er nuance verschillen te zijn.


Mijn inspiratie haal ik overal vandaan door anders te kijken naar alledaagse dingen of een uitvergroting te maken van een simpel voorwerp, gewas, dier of mens.


Ans leerde de ambachtelijke kunstvorm mozaïek en fresco's aan de Academie Beeldende Kunsten te Wilrijk (Antwerpen) onder leiding van Gino Tondat, met restauratie als specialisatie. Volgde de hogere graad keramiek aan de Academie voor Schone kunsten Arendonk. Nam deel aan een aantal workshops van Alberto Bustos, Marco Mezanotta en volgde een portretcursus aan de Internationale Scuola Moaicisti del Friuli van Spilimbergo Italie. Werkte mee aan een aantal grote projecten zoals het vervaardigen van een Haiku mozaïek in marmer en aan een mozaïekvloer in het Hoofdkantoor van ZLTO, te 's-Hertogenbosch.LID VAN:

- Pro Mosaico International

- Nationale Associatie Beeldend Kunstenaars (NABK)

Teamleden Pro Mosaico International

werken aan de Haiku.     

 

Stageproject:


Restauratie van oude mozaïekvloer in Villanella te Antwerpen.
Mozaïekvloer ZLTO, 's Hertogenbosch

Copyright © All Rights Reserved